7 tips om je vakantiegevoel vast te houden

Ok, de zomervakantie is nu officieel afgelopen en hoe kunnen we nog even het vakantiegevoel vast houden? Ik was alweer een week aan het werk en morgen heeft mijn dochter haar eerste schooldag na de vakantie. Nu is het me nog wel gelukt om afgelopen week mijn vakantiegevoel vast te houden. Ik ging het weekend ontspannen in i.p.v. vermoeid van de werkweek, drukte en dagelijkse beslommeringen. En eigenlijk ben ik wel van plan om dit nog zo lang mogelijk vast te houden. Doe je met me mee?

Ben je klaar om dat heerlijke gevoel te verlengen?

1. Neem je vakantiegewoontes over.

Op vakantie maken we nét iets meer tijd om dingen te doen, waar we thuis minder tijd voor hebben. Denk aan lezen voordat je gaat slapen, langer genieten van een douche, rustig de tijd nemen om je klaar te maken voordat je de deur uitgaat en wat langer tafelen. Houdt deze gewoontes zolang mogelijk vast om wat meer rust te creëren op een dag.

2. Ga niet je afwezige periode inhalen.

Het is niet de bedoeling dat je na je vakantie ineens als een dolle aan het werk gaat om de achterstallige mailtjes af te handelen. Of je vindt dat er thuis ineens nog van alles moet gebeuren wat betreft schoonmaak of onderhoud. Bouw rustig op, anders word je binnen no-time weer geleefd.

3. Plan vrije tijd in.

We plannen vaak alles in, behalve vrije tijd. Probeer naast het plannen van gezinsactiviteiten, werk, sociale contacten ook eens vrije tijd in te plannen. Laat dat ook echt leeg in je agenda en onderneem wat spontaans. Op vakantie was toch ook niet alles gepland?

4. Probeer zoveel mogelijk buiten te zijn.

Het is wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen in de buitenlucht je gezonder kan maken. Ga meer wandelen in je pauzes of maak een korte wandeling na het avondeten. Zo houd je het buitenleven iets langer vast en dat is goed voor zowel je lichaam als geest. Heb je direct ook wat lichaamsbeweging.

5. Ga in de offline modus.

Je hebt minder tijd gehad en misschien wel bewust minder tijd genomen om je social media te checken en te whatsappen. Die constante bereikbaarheid heb je vast niet gemist. Besef dat je ook thuis weer af en toe in de offline modus kan gaan. Zoveel mis je niet als je een enkele uren per dag niet online bent.

6. Van Dromen naar Doen.

Heb je nagedacht over jezelf, je persoonlijke ontwikkeling, huidige werksituatie of hobby’s. Misschien heb je jezelf wel voorgenomen om te starten met je eigen onderneming, meer tijd te spenderen met je familie of coaching te zoeken voor de uitdagingen die je hebt in het leven. Wacht niet langer en onderneem actie. Schrijf op wat je wilt, binnen welke periode en wie en wat je daarvoor nodig hebt. Heb je hiervoor een klein steuntje in de rug nodig, download dan gratis mijn E-book ‘In 5 stappen van Domen naar Doen’. Dit E-book bevat tien waardevolle pagina’s met korte en praktische oefeningen. Je brengt je huidige situatie meer in kaart en je krijgt inzicht in waar je nu staat, waar je naartoe wilt, wat je hierin tegenhoudt en welke acties je kan ondernemen.

7. Maar durf ook niets te doen!

Laat je  vooral niet gek maken door alle lijstjes, inclusief deze. En doe ook gewoon eens helemaal niets. Je zal merken hoe ongelooflijk veel je niets kan doen in 1 uur tijd!